מחלות חניכיים

מה הן מחלות חניכיים?

הגורם העיקרי של מחלות החניכיים הוא רובד חיידקים אשר נקרא פלאק. כאשר רובד זה אינו מוסר כראוי (צחצוח שיניים, ניקוי בחוט דנטאלי, ביקורות שגרתיות אצל שיננית) הוא הופך לאבנית השן אשר משמשת מצע נוח להתרבות החיידקים המזהמים אשר פוגעים ברקמות התומכות בשן . פגיעה זו יוצרת התנתקות של החניכיים מהשן ואותם סיבים אשר מחברים את השן לעצם נהרסים, כתוצאה מכך, העצם סביב השורש נספגת. לטיפול במחלות אלו חשיבות עליונה מאחר והמחלה עלולה לגרום לנשירה ואיבוד שיניים. מחלות חניכיים עשויות להופיע בגיל צעיר אך הן נפוצות באחוזים גבוהים מאוד בקרב האוכלוסייה הבוגרת.

מה הם הסימפטומים של מחלות חניכיים?

ישנם מספר סימנים המעידים על קיום מחלת חניכיים:
טיפולי חניכיים - במרפאת המומחים בניהולו של ד"ר ברטי שגב

באם קיים סימן אחד לפחות, מומלץ לגשת לרופא מומחה (פריודונט) לבדיקה על מנת לקבל טיפול בזמן כאשר הנזק הוא הפיך.

מה הן דרכי הטיפול במחלה?

דרכי הטיפול משתנות בהתאם לדרגת חומרת המחלה. בשלב הראשוני של המחלה, יש צורך בניקוי וסילוק האבנית והחיידקים המזהמים הגורמים למחלה. ניקוי זה יתבצע ע"י רופא השיניים או ע"י שיננית, אין אפשרות לסילוק האבנית וניקוי החיידקים ללא עזרת רופא מקצועי או שיננית.
בשלב השני, הרופא המטפל ינחה את המטופל כיצד לשמור על היגיינת הפה בצורה מקסימאלית
אשר תשמור על שיניו לאורך זמן. כמו כן, יש להגיע לביקורות ולהסרת אבנית אחת למספר חודשים.
במקרים כאשר דרגת המחלה גבוהה, קיימת אפשרות לטיפול כירורגי אשר מטרתו שיחזור החניכיים והרקמה התומכת בשן.

כיצד ניתן להימנע ממחלות חניכיים?

לרוב, מחלות החניכיים מתפתחות ללא כאבים. על כן, יש צורך בערנות לשינויים הן מבחינת ריח פה רע, רגישות לשינויי טמפרטורה, אודם, נפיחות ודמומים בחניכיים בעת מגע או צחצוח השיניים, ונסיגת שיניים. כמו כן יש להקפיד על היגיינה מרבית ע"י צחצוח ראוי של השיניים, ניקוי שאריות מזון בחוט דנטאלי וביקורים שגרתיים אצל רופא השיניים המטפל או אצל שיננית.

Scroll to Top