עקירות
הרס של שן נגרם בד"כ כתוצאה מעששת לא מטופלת או לא מטופלת בזמן. הצטברות הפלאק (רובד החיידקים) גורם להרס הדרגתי של השן עד לתעלות השורש. במידה וטיפול שורש בשן זו כושל , אין אפשרות להציל את השן ויש צורך בעקירתה על מנת למנוע דלקות וזיהומים אשר עשויים להתפשט ולגרום לסבל וכאבים מיותרים.
לעיתים קיים צורך בעקירת שן בינה על מנת למנוע פגיעה אפשרית בשיניים הסמוכות אליה או שן בינה הגורמת לדלקות כרוניות. כמו כן, עקירה עשויה להוות כחלק מתהליך שיקום הפה או הכנה לטיפול אורתודנטי .עקירה מתבצעת גם במצב של צפיפות יתר של השיניים, כך מתאפשר פיזור ישר של השיניים.
תהליך העקירה
תהליך עקירת השן מתבצע בעזרת מלקחיים השולפות את השן החוצה או בתהליך כירורגי אשר מתבצע במידה ולא ניתן לאחוז בכותרת השן או כאשר לא ניתן לעקור את השן בחתיכה אחת במלואה.
לאחר העקירה
לאחר העקירה נוצר דימום אותו עוצרים בעזרת גזה יבשה באזור העקירה תוך לחיצה עם השיניים. עשוי להיווצר באזור העקירה קריש דם התורם לריפוי טוב של אזור העקירה לכן יש להימנע מיריקה ושטיפת הפה בשעות הראשונות לאחר הטיפול – פעולות אלו עלולות לשטוף את קריש הדם החוצה ובכך לחדש את הדימום. כמו כן, רצוי להימנע משתיית משקאות חמים, לעיסת מזון על אזור העקירה וצחצוח האזור. יש לנקות את האזור בעזרת גזה לחה. הוראות נוספות ינתנו ע"י רופא השיניים המטפל.